VOORBEREIDING, UITVOERING EN KOSTEN

VOORBEREIDING

Onder ideale omstandigheden is er weinig of geen voorbereiding nodig en kan de drager vaak direct worden opgefrist met een enkele laag renovatieverf. Zeker als het gaat om bijvoorbeeld simpele vlekken of vuil van vuile handen.

In sommige gevallen is het echter nodig om de ondersteuning voor te bereiden, rekening houdend met de volgende factoren:

hechting onderlaag
Controleer altijd of de bestaande laag hecht
nog steeds genoeg voor renovatie

GEPOEDERDE STEUN

Voordat u begint te schilderen, kunt u het beste controleren of de bestaande verffilm poedert. Als er poeder vrijkomt, moet de muur worden gewassen voordat een nieuwe verflaag wordt aangebracht. Het poeder kan ook in de bestaande laag worden gefixeerd met de juiste producten (kleurloos).

AANHECHTING VAN DE ONDERLIGGENDE LAAG

Controleer altijd of de bestaande laag nog voldoende hechting heeft. Breng een stuk ducttape aan op de muur, laat het 60 tot 90 seconden staan ​​en verwijder het allemaal tegelijk. Als de verf van de muur komt en aan de tape blijft plakken, moet dit probleem worden opgelost voordat een nieuwe verflaag wordt aangebracht. Zo niet, dan kan de verf van de muur komen, zowel oud als nieuw. Ofwel de oude laag kan volledig worden verwijderd, of u kunt werken met een laagspanning of spanningsvrije verf om te voorkomen dat er teveel spanning ontstaat en de verf loslaat.

PRIMER

Indien het te behandelen oppervlak vetvlekken, (niet) in water oplosbare vlekken, nicotinevlekken, roetvlekken e.d. heeft, dient het oppervlak voorbehandeld te worden of een product gekozen om deze problemen op te lossen. Zo kan bij schade of ernstige vlekken het best een primer worden aangebracht alvorens een toplaag met de renovatieverf aan te brengen. Sommige vlekken kunnen plaatselijk worden behandeld met een verf op oplosmiddelbasis en vereisen niet altijd een primer voor het geheel. Bestaat de bestaande laag uit een extreem poreuze verf, dan verdient het de voorkeur om een ​​primer te gebruiken om deze absorptie te verwijderen en het oppervlak waterpas te maken. Het is daarom beter om voor aanvang van de werkzaamheden te controleren welke verf op het te behandelen oppervlak is aangebracht.

rol verf

Renovatieverven worden aangebracht met kwast,
rol en sproeier

UITVOERING

Qua uitvoering of werkwijze zijn er weinig veranderingen ten opzichte van conventioneel schilderen. De meeste renovatieverven zijn geschikt voor alle ondergronden, tenzij anders aangegeven op de technische fiche. Net als conventionele verven kunnen ze worden gebruikt met een verfkwast, roller en verfspuit.

TECHNISCH BLAD

Raadpleeg voor het aanbrengen van de verf de technische fiche. U vindt daar waar de verf specifiek voor bedoeld is en wat de eigenschappen ervan zijn. Houd u zoveel mogelijk aan de eisen van dit technische informatieblad, met name wat betreft prestaties. Hierdoor kan de juiste laagdikte worden verkregen en kan de dekkracht van een renovatieverf optimaal worden benut. Op deze manier kan een enkele laag soms voldoende zijn, wat tijd en geld bespaart.

GEBREKEN EN ONREGELMATIGHEDEN

Een renovatieverf kan dankzij zijn dekkracht veel camoufleren en verbergen, maar kan geen grote scheuren verbergen. Aan de andere kant kan dit product kleine defecten, kleine scheurtjes en kleine onregelmatigheden verbergen. Bij grotere scheuren of spleten moet de drager voor het schilderen worden opgevuld en glad gemaakt. Afhankelijk van de hoeveelheid gips kan het nodig zijn om een ​​primer te gebruiken.

tamponneren

Door met een kwast een beetje verf op de gecoate steun te deppen, kunnen we de structuur van de rest van de steun reproduceren, wat een coherent eindresultaat mogelijk maakt.

BUFFEREN

Het nadeel van het schilderen van gecoate scheuren of scheuren is dat deze oppervlakken vaak perfect glad zijn vergeleken met de rest van de muur. Het is daarom aan te raden deze plekken met een beetje verf te deppen voordat je de hele muur gaat schilderen. Door met een penseel een beetje verf op de gecoate steun te deppen, kunnen we de structuur van de rest van de steun reproduceren, wat een coherent eindresultaat mogelijk maakt.

KLASSIEKE SCHILDERIJEN

Een klassieke verf verschilt in veel opzichten van een renovatieverf, omdat deze niet dezelfde eigenschappen heeft. Renovatie met conventionele verven vereist vaak minstens twee lagen (en soms zelfs één laag primer), wat kan leiden tot meer werk en kosten.

KOSTEN

Bij veel projecten speelt de prijs een belangrijke rol bij de productkeuze. Dit is zeker het geval bij grote projecten waarbij de kostprijs van de verf stroomopwaarts onvoldoende werd meegewogen, wat vaak leidde tot de keuze voor een goedkoper en kwalitatief lager product. Het is daarom raadzaam om de prijs van de verf in het budget op te nemen, zodat u niet voor verrassingen komt te staan. Het kiezen van een renovatieverf met een voldoende hoog dekkend vermogen, ook al is het niet de goedkoopste optie, bespaart bepaalde kosten. Inderdaad, één laag is vaak genoeg en de verflaag gaat lang mee. Met andere woorden, niet alleen de prijs, maar ook het esthetische aspect van een gebouw is belangrijk. Van de verf hangen de uitstraling en de elegantie van het gebouw af. Het verdient daarom de voorkeur om een ​​goede balans te vinden tussen de kostprijs en de kwaliteit van de lak en afwerking.

PERIODIEK ONDERHOUD

Door te kiezen voor goedkopere verven en / of verf van mindere kwaliteit, moet u mogelijk na twee of drie jaar opnieuw schilderen, terwijl de gemiddelde onderhoudstijd in de verfwereld vijf tot zeven jaar bedraagt. Tegenwoordig krijgen sommige ondernemers meer verantwoordelijkheid voor een langere periode (soms wel twintig tot dertig jaar) en het wordt daarom sterk aanbevolen om te kiezen voor een duurzamer (en dus iets duurder) verfsysteem. .

bron : https://decoratie.pmg.be/fr/dossier/MVDBE1901A04_03

 

Geef een reactie

Your email address will not be published.

You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*